Γιατί και τα μεγάλα παιδιά πρέπει να έχουν ένα παιχνίδι και να το μοιράζονται με άλλα... μικρά ή μεγάλα παιδιά!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Δίας στους Ιχθείς ...και στον Κριό!

Σημαντικός χρόνος το 2010 και ιδιαίτερα πρωτότυπος, με το Δία να ταράζει, από την πλευρά του, τα νερά αυτή τη χρονιά. Το σημαντικό στην κίνησή του, πέρα από το ότι θα βρεθεί σε ένα ζώδιο που στο παρελθόν θεωρούνταν ότι το κυβερνούσε, είναι το σύντομο ταξίδι του και από το ζώδιο του Κριού το καλοκαίρι, σχηματίζοντας μερικές από τις πιο σημαντικές όψεις τις εκατονταετίας.

Γράφει ο Χρήστος Άρχος
Συμβολισμός
Ο Δίας στο ζώδιο των Ιχθύων αλλάζει και μεταμορφώνεται από θεός του ουρανού σε θεό της θάλασσας. Το στάδιο των Ιχθύων είναι πάντα αρκετά ιδιαίτερο και ο Δίας εδώ καλείται να καθαρίσει και να εξευμενίσει τα πάθη και τις τρικυμίες της ψυχής. Η θέση λοιπόν του Δία στους Ιχθείς είναι μεν αρκετά σημαντική εξελικτικά, παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να πετυχαίνει το στόχο του, καθότι με τις όψεις που θα σχηματίσει μάλλον δεν θα πετύχει αυτά που θα έπρεπε και, ας μας επιτραπεί η έκφραση, τρέχει να προφτάσει άλλα εξελικτικά νοήματα της ανθρωπότητας, συμμετέχοντας στο μεγάλο τετράγωνο των παρορμητικών αυτήν και την επόμενη χρονιά.



Η μεγαλύτερη σε διάρκεια παραμονή του στο ζώδιο των Ιχθύων αν μη τι άλλο υποδεικνύει μία περίοδο κατά την οποία θα εκφραστούν πιθανότατα κάποιες πολύ σημαντικές ιδεαλιστικές αντιλήψεις και ιδεολογίες σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, με πιο πρακτική διάσταση την εύνοια που θα απολαμβάνουν οι ...καλλιτέχνες. Οπωσδήποτε όμως, θα αποτελέσει και μία περίοδο η οποία θα συμβολίζει και το άνοιγμα παγκοσμίων αρχετύπων και συμβόλων που σκοπό έχουν την ίαση της ψυχής. Είναι η χρονιά κατά την οποία μάλλον θα δούμε τις επιστήμες της ψυχής και τις ενεργειακές θεραπείες να πλησιάζουν στην κορύφωσή τους. Ο Κάρτερ ανέφερε ότι είναι μία ιδιαίτερα σημαντική θέση, που ενισχύει τη φιλανθρωπία και την κοινωνική συνεισφορά, ενώ ο Μάγιο, από την άλλη, αναφέρει ότι ίσως τα άτομα να παρασύρονται από την φαντασία τους και να μην μπορείς να βασιστείς στις διάφορες καταστάσεις. Ο Χίκει μιλά για ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος στο μεταφυσικό και στο συναίσθημα.

Ο διάσημος αστρολόγος Raven Caldera ανέφερε ότι το αρχέτυπο που ισοδυναμεί με τη θέση του Δία στους Ιχθείς είναι ο αφρικανικός θεός Obatala, ένας ανδρόγυνος θεός που συνδυάζει, ας πούμε, τις ιδιότητες του δικού μας Δία και του Απόλλωνα. Αναφέρει ότι πρόκειται για ένα σύμβολο θεραπείας, συλλογικής και ατομικής. Το 2010 λοιπόν, σε ένα μεγάλο βαθμό, έχει να κάνει με τη θεραπευτική –είτε στην επιστημονική είτε στην περισσότερο εναλλακτική της προσέγγιση. Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε έναν Rogerian θεραπευτή όπου η βάση της προσέγγισής του είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί και πως αν τους δώσεις το κατάλληλο κίνητρο θα μπορέσουν να εξελιχθούν και να νιώσουν πλήρεις. Ταιριάζει ιδιαίτερα και με τα διδάγματα του Ιησού και την άνευ όρων αγάπη προς όλους και αποδοχή.

Εντούτοις υπάρχει πάντα και η αρνητική πλευρά, καθότι έχουμε μία περίοδο όπου μπορεί να παρατηρηθεί είτε αύξηση των ναρκωτικών είτε γενικότερα διάθεση φυγής από τα προβλήματα και την πραγματικότητα. Επίσης είναι μια θέση υπεραναπλήρωσης για αυτό και είναι πολύ πιθανό δούμε και μία ιδιαίτερη αύξηση σε διάφορους εθισμούς και αναπληρώσεις, ακριβώς για να αποφύγουμε το κενό μας και όχι να το αντιμετωπίσουμε. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι πρόκειται για μία θέση όπου τα άτομα αρχίζουν σταδιακά να μαθαίνουν, αλλά αυτή η μαθητεία δεν έχει να κάνει με το δρόμο του Χρυσόστομου στο καταπληκτικό μυθιστόρημα του Χέρμαν Έσσε «Νάρκισσος και Χρυσόστομος» (μια εξαιρετική παρουσίαση του παιχνιδιού των αντιθέτων και συμπληρωματικών, του καλού και του κακού) αλλά πρόκειται για το δρόμο του Νάρκισσου, αυτού που θα κάνει τα λάθη και μέσα από αυτά θα μπορέσει να εξελιχθεί. Θα μπορούσαμε απλά να ονομάσουμε αυτή τη θέση ως την «επιστροφή του Ασώτου και το δρόμο προς την κάθαρση διά του πυρός».

Εσωτερική αστρολογία
H θέση του Δία στους Ιχθείς ουσιαστικά προάγει την αγάπη και την αφιέρωση αλλά όχι σε προσωπικό τόνο. Ο Δίας στην εσωτερική αστρολογία κυβερνά την 2η ακτίνα της αγάπης-σοφίας και είναι εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου, ζωδίου που έχει να κάνει με την αφιέρωση μέσα από την αγάπη και την αφοσίωση. Ο Δίας στους Ιχθείς είναι ο «σωτήρας» ακριβώς επειδή για τη σωτηρία της ψυχής και τη μετάβασή της στην αιωνιότητα χρειάζεται πάντα μία τεράστια προσφορά αγάπης αλλά και θυσίας. Ποια θα είναι άραγε αυτή η θυσία στο κατώφλι της νέας εποχής;

Ο Δίας όμως, από αυτή τη θέση, θα οδηγήσει και σε σύγκρουση καθώς μόνο μέσα από τη σύγκρουση των αντιθέτων έχει μάθει η, πρωτόγονη προς το παρόν, κοινωνία μας να εξελιχθεί σε πνευματικό επίπεδο. Η Ντιάν αναφέρει ότι είναι μία θέση θαυμάτων, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει κάποιο κοσμοϊστορικό θαύμα. Εγγυάται όμως ότι πρόκειται για μία περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι θα πρέπει να επικοινωνήσουν καλύτερα με τον εαυτό τους. Ο Δίας στους Ιχθείς είναι τόσο ξεκάθαρη εκδήλωση της 2ης ακτίνας, που θα πρέπει να περιμένουμε και τα δύο πρόσωπά της: από τη μία ανθρώπους που θα εκφράζουν έμπρακτα την αγάπη και την φροντίδα σε πολλούς άλλους ανθρώπους και από την άλλη συμπεριφορά που είναι τουλάχιστον αρμόζουσα σε βάρβαρους.

Ο Δίας στον Κριό
Ο Δίας στον Κριό που θα περάσει από τις 6/6/10 μέχρι τις 8/9/10 σημαίνει ότι έχουμε μία περίοδο ιδιαίτερης δυναμικότητας και κινητοποίησης, με πιθανότητες έτσι να υπάρξουν ευκαιρίες για να μπορέσει ο κόσμος να βρει λύσεις σε πολλά του αδιέξοδα. Πολλές φορές όμως μπορεί να βιώσουμε στιγμές υπερβολής και ασύδοτης επέκτασης, σαν αρνητική έκφραση της θετικής δυνατότητας που δίνει η είσοδος του Δία στον Κριό στο να μην υπάρχει υπερβολική παθητικότητα στην έκφραση των ανθρώπων. Είναι πολύ πιθανόν όμως, να υπερισχύσει η υπερβολή και οι δυσκολίες που συνεπάγονται από αυτήν, με τους ηγέτες να υπόσχονται πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν. Ο Δίας στον Κριό όμως, από την άλλη, μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε ανθρώπους που θα αναλάβουν την ευθύνη να υποκινήσουν τους ανθρώπους, για να προχωρήσουν σε κάποια πράγματα. Αυτή όμως η κίνηση δεν θα είναι εύκολη, καθώς παλιές δυνάμεις και συμφέροντα θα έρθουν σε σύγκρουση, αλλά αυτά θα τα δούμε πιο καθαρά στη διέλευση του Δία από τον Κριό το 2011.


Δίας και απλανείς αστέρες
Kατά την παραμονή του στους Ιχθείς ο Δίας θα κάνει κάποιες συνόδους με απλανείς αστέρες. Αυτές είναι:


Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο myHoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου